- Eraldi äramärkimine cee’di erakordse disainikvaliteedi eest
- Värskeim auhinnatud teise põlvkonna cee’di tootevalikule omistatud tunnustus

Frankfurt, 29. oktoober 2012 – teise põlvkonna Kia cee’d leidis järjekordselt tunnustamist oma erakordse disaini eest, saavutades prestiižikal Saksamaa disainiauhindade 2013. a konkursil eraldi äramärkimise.

Cee’d leidis tunnustamist oma erakordse disainikvaliteedi eest Saksamaa disainiauhindade konkursi transpordi ja avaliku ruumi kategoorias, mis võttis arvesse eri sõidukitüüpide esteetikat ja funktsionaalsust. Auhinnaotsuse tegi 30 juhtivast disaini-, teadus- ja ärieksperdist koosnev žürii, mis vaatas läbi üle 1500 nominendi kokku 10 kategoorias.

„Oleme väga uhked selle üle, et cee’d sai auhinna niivõrd prestiižikal võistlusel nagu Saksamaa disainiauhindade konkurss,” ütles Kia peadisainer Peter Schreyer. „Auhind on järjekordseks kinnituseks tõsiasjale, et meie Euroopa disainimeeskonnal eesotsas Gregory Guillaume’iga on õnnestunud lahendada nende ees seisnud keerukas ülesanne – võtta mudel, mis oli meie kaubamärgi jaoks sama murranguline kui algne cee’d, ning teha see veelgi paremaks.

Uus cee’d pakub oma eelkäijaga võrreldes veelgi rohkem emotsioone ja iseloomu ning see on auto, mille proportsioonid jätavad väga dünaamilise mulje. Selle mõjuv välimus, küpsus ja esmaklassiline veetlus on veenvad esimesest pilgust ning ilmselt mõjus see nii ka ekspertidele. Loomulikult on meil selle üle väga hea meel.”

Saksamaa disainiauhindade ametlik esitlemine toimub 15. veebruaril 2013 Frankfurdis maailma suurimal tarbekaupade messil Ambiente.

Uus cee’d, Kia suurima läbimüügiga mudel Euroopas, on juba leidnud tunnustust oma disaini eest automarkide võistlusel juunis 2012. Sellel võistlusel omistati autole auhind välisdisaini eest ning samuti märgiti ära selle siselahendus.